top of page
Notebook and Pen

Media

Nieuws en koppen

Neem contact op

Interview met Herman Tjeenk Willink

Tjeenk-Willink-foto-Bob-Bronshoff-scaled-e1693826327396.jpeg
large_ANP-443731030.jpeg

Groene Amsterdammer: De succesformule van De Springbok

De Haagse ‘achterstandsschool’ De Springbok haalt de laatste jaren opmerkelijke resultaten. De lage gemiddelde Cito-scores zijn verleden tijd, ouders én kinderen waarderen de school zeer en van het lerarentekort heeft de school relatief weinig last omdat sollicitanten er graag willen werken. Wat is het geheim?

Gesprek met Kamerlid
Senna Maatoug bij conferentie 'Voorbij het Kapitalisme'

Inondation.jpeg

Essay in Sociale Vraagstukken

Een rechtvaardig klimaatbeleid komt voort uit een gedeeld besef​

De uitkomst van de klimaattop in Sharm El-Sheikh is in veler ogen teleurstellend. Als we willen dat de klimaataanpak in het voordeel van mensen en aarde gaat werken, dan moet beleid volgens schrijver Koen Bruning uit een gedeeld besef van urgentie voortkomen.

Een twistgesprek in Sociale Vraagstukken samen met hoogleraar publieke economie Bas Jacobs over het basisinkomen:

‘’Koen Bruning, auteur van Samen rijk: ‘Het geeft het signaal naar mensen: ‘jij doet ertoe’

 

Hoogleraar Bas Jacobs: ‘Het is een erg bot instrument’’

Door Gizelle Mijnlieff

Bas-en-Koen-twistgesprek.jpeg

Interview met Astra Taylor voor de Helling

"Je hebt geen schulden omdat je een slecht mens bent, maar omdat de economie kapot is." Voor tijdschrift de Helling maakte Koen Bruning een interview met activiste achter Debt Collective, documentairemaker en schrijfster Astra Taylor

een interview met

@astradisastra

van

@StrikeDebt

.

basisinkomen_Tekengebied 1.jpeg
184673133_1735146500029938_2355279263100284990_n.jpeg

Geef iedereen duizend euro per maand’. Economische ongelijkheid neemt wereldwijd toe. Kan het basisinkomen een oplossing bieden voor vermogensongelijkheid? Kristof Calvo gaat in gesprek met de jonge Nederlandse auteur Koen Bruning (21). 

Een knieblessure maakte van Koen Bruning een basisinkomenexpert. Bijna was hij profvoetballer, maar nu heeft hij zijn eerste boek klaar. Geïnspireerd door Andrew Yang, pleit hij voor een ‘vrijheidsdividend’: een basisinkomen voor iedereen. Een maatschappij waar het vertrouwen in de mens centraal staat.

 Maandag 10 mei om 19u30 zal Kristof met Koen Bruning in gesprek gaan over zijn boek. Waarom pleit hij voor het basisinkomen en welke oplossingen biedt dit? Ten slotte zullen Koen en Kristof vragen uit het publiek beantwoorden. 

In het boek Rood in Wassenaar vertelt Marjolein Moorman over haar jeugd, haar pad richting het wethouderschap en haar idealen.

In het neoliberale Nederland van 2022 moet iedereen alles kunnen bereiken in het leven, op eigen kracht. Succes is je eigen verdienste, maar als je faalt is dat ook je eigen schuld. Is dat wel eerlijk, en wenselijk?

In dit programma gaan we met elkaar in gesprek over de wijze waarop we kunnen komen tot een kansrijk leven voor iedereen, in een samenleving waarin we ons bewustzijn van klassenverschillen en de ongelijke kansen die daarmee gepaard gaan. Hoe nemen we die ongelijkheid weg?

16803_1636032378890_Header Mokum.jpeg
1_2_online_liggend-1-1280x719.jpeg

'Sociale ongelijkheid: Biedt basisloon de oplossing? Een gesprek met Koen Bruning'  

maxresdefault_edited.jpg

NPO RADIO1: Koen Bruning over basisinkomen 

VzveibZ3J0cRoAqo.jpg
763.jpeg
bottom of page