Notebook and Pen

Media

Nieuws en koppen

Neem contact op

Koen Bruning (net 21) schreef een boek over basisinkomen en wil dat desnoods zelf invoeren

Nationaal nieuws

Wil hij het zelf doen, vraag ik aan het eind van ons gesprek aan de keukentafel, dat dan al twee uur onderweg is. Wil hij zelf de politiek in om Nederland te veranderen? Koen Bruning lacht. ‘Ik droom daar wel van. Maar niet als doel op zich.’
Koen werd een maand geleden 21. Hij woont in Kampen bij zijn ouders, en studeert aan de VU. Net die ochtend heeft hij tentamen gedaan. Over twee weken verschijnt zijn boek, Samen rijk. Daarin neemt hij met grote gebaren heden en verleden van Nederland door en beoordeelt de toestand in politiek, sociaal, economisch en rechtstatelijk opzicht - de vier pilaren, noemt hij dat.

Volkskrant Koen.jpeg

Koen (21) wilde profvoetballer worden, nu is hij voorvechter van het basisinkomen

July 12, 2025

Koen Bruning (21), student aan de Vrije Universiteit, kon door een blessure toch geen profvoetballer worden. Hij stak zijn energie in lezen en debuteert nu als schrijver met Samen Rijk, over het basisinkomen.

parool Koen.jpeg

AD: Koen (21) pleit voor een basisinkomen: ‘Geef iedereen duizend euro per maand’

July 12, 2025

De economie hapert, het vertrouwen in de politiek wankelt en de kloof tussen mensen met en zonder vermogen groeit. Geen beter moment om een basisinkomen in te voeren, betoogt Koen Bruning in zijn boek Samen Rijk. ,,Als vloer om op te staan.’’

Meer informatie
Notebook

Waarom kraken zoveel meer is dan een woning bezetten.

Vrij Nederland

Nadat het pand in de Marnixstraat te Amsterdam door de ME en politie ontdaan werd van de krakers die het bezet hadden, nam journalist Koen Bruning een kijkje. Hij sprak met de krakers en zag de waarde van kraken voor samenlevingen, steden en politiek.

A Woman Writing by the Window